A konyhatündérek bizony sokszor ledobnák a kötényt, mert túl sós a húsleves, túl lisztes a tészta, odaégett a rántás vagy túl száraz a pörkölt...de végül maradnak... megküzdenek a problémákkal...Addig kevernek -kavarnak míg mosollyá válik a kudarc és az arányok kiegyenlítődnek.
Na és amikor a szívünk a felhők fölé repül ? Ez is látható, érezhető, ízlelhető. Könnyű lélek mellett eperhabos, madártejes, tejszínes, gyümölcsös az élet, te meg sürögsz forogsz a konyhában, mint egy angyal mert alig várod, hogy másoknak is örömet okozhass.
Amikor rossz kedved van, szomorú vagy és fáj mézet csurgatsz, hogy legyen már valami édesebb, fahéjat hintesz varázsige helyett, vajat olvasztasz, hogy megtörjön a jég, hagymát aprítasz és azon kapod magad, hogy sírsz - és nem csak azért mert csíp, aztán lisztet szitálsz, hogy kitisztuljon az életed. Csak állsz ott az érzéseiddel és belevegyíted, azt remélve, hogy a benned lévő keserű ízeket a sütés - főzés kiszippantja és a végeredmény édesebb lesz a mennyországnál...és így is lesz.
Én mondom a főzés Élet...és Árulkodik rólad...:):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése